De richting van objecten tonen en omkeren

Het is mogelijk om de richting van lijnen, polylijnen, 2D/3D-polygonen en NURBS-curven zichtbaar te maken en om te keren als je dat wilt. Dit kan helpen bij het uitvoeren van 3D-bewerkingen en zal de plaats van eind-pijlpunten voorspelbaarder maken.

Om de richting van een object zichtbaar te maken:

Selecteer een of meer objecten.

Ga naar het Infopalet en vink de optie Toon richting aan. De richting van het object wordt aangeduid met een rode pijl.

Klik indien gewenst op de knop Keer richting om om de richting van de geselecteerde objecten om te keren. De rode pijl geeft de nieuwe richting aan.

De optie Toon richting is geen aparte objecteigenschap; indien ingeschakeld wordt de richting van alle geselecteerde objecten getoond, totdat je de optie opnieuw uitschakelt.

Concept: NURBS-curven en -oppervlakken